warmteversnellers Energie Samen ZH

Warmteversnellers en bewoners gaan samen tempo opvoeren

,

Afgelopen week zijn onze warmteversnellers aan de slag gegaan! Zij gaan de komende maanden vier startende bewonersgroepen helpen om versnelling te brengen in de warmteprojecten die ze hebben opgezet.

Dit zijn de warmteversnellers

Er hebben zich vier bewonersgroepen aangemeld voor deze innovatieve aanpak en we stellen graag ‘hun’ warmteversnellers even voor: Rinske Wessels gaat aan de slag bij Energiecoöperatie Kort Haarlem (aquathermie, Gouda), Menno van Ginkel bij de bewoners van de Viviënstraat en de Ten Hovestraat in Den Haag (uitbreiding van het bestaande warmtenet), Jaap-Jan Huisman is de komende tijd te vinden bij Energiecoöperatie Woerdense Verlaat (bodemenergie) en Marianne Zuur zal de bewoners van de Archipelstraat in Den Haag (haalbaarheidsonderzoek) bijstaan. Anja Möltgens is nog niet gekoppeld aan een initiatief, maar loopt zich warm voor een mogelijke volgende ronde.

Aanpak van de warmteversnellers

Welke taken de warmteversnellers op zich nemen, is afhankelijk van de wensen van de bewonersgroep. Dat kan variëren van een subsidieaanvraag schrijven of het begeleiden van gesprekken met de gemeente, tot het formuleren van doelen of een bewonersavond helpen organiseren. Om allemaal vanuit dezelfde, gestructureerde aanpak te kunnen werken, volgen de warmteversnellers eerst een leerprogramma van vier bijeenkomsten, waar ze kennismaken met de Buurtwarmte-aanpak. Die aanpak stelt de wensen van bewoners centraal in het ontwikkelen van plannen.

Ook aan de slag?

Kan jouw warmteinitiatief ook wel wat ondersteuning gebruiken? Lees hier meer over de opzet van de eerste ronde. Dit najaar onderzoeken we of een tweede ronde mogelijk is. Neem contact op met Tineke Mook (tineke.mook@energiesamen.nu) als je daar meer over wilt weten. Zij kan je meer vertellen over de voorwaarden.