Kennisbank

Kennis & bijeenkomsten

Kennisbijeenkomsten

Kijk terug: meetup Werken in opdracht van je gemeente

, ,
Lokale overheden werken graag samen met energiecoöperaties aan de energietransitie. Maar er zitten ook regels aan waar overheden wel en geen geld aan uit mogen geven. Kijk hier de online meetup terug.

Vragenuurtje Subsidieregeling Lokale Initiatieven

, ,
Heb je vragen over de nieuwe subsidieregeling Lokale initiatieven energietransitie van de Provincie Zuid-Holland? Kom dan naar het vragenuurtje!

17 Augustus meetup Nationaal Isolatieprogramma

,
Meetup: Nationaal Isolatieprogramma. Hoe werken gemeenten en energiecoöperaties samen?Het onderwerp van deze bijeenkomst is het Nationaal Isolatieprogramma, waarbij we specifiek aandacht besteden aan de lokale vertaling ervan door de verschillende gemeenten.

Energie Samen

De website van de landelijke koepelorganisatie van Energie Samen biedt een schat aan informatie over alles wat met energiecoöperaties te maken heeft. Je vindt hier handige filmpjes, folders, FAQ’s en antwoorden op jouw vragen.

Neem ook een kijkje bij de Energie Samen Academie. Dit is het kennisinstituut voor burgerinitiatieven, overheden en andere partners in de energietransitie. Dit platform maakt de kennis toegankelijk die binnen de coöperatieve duurzame energiebeweging aanwezig is. Je vindt hier een digitale bibliotheek en het overzicht van het kennisprogramma.

Lokale Energie Monitor Zuid-Holland

Hier vind je alle relevante feiten en cijfers over de (bijna 100!) energiecoöperaties in jouw buurt (met 15.500 leden!) en kun je zien wat we met zijn allen bereiken op het gebied van wind, zon, warmte en besparing.
Gebruik deze informatie bijvoorbeeld om te zien bij welke collega-coöperaties je kunt aankloppen voor advies en ervaringen. Maar ook om bij je contactpersoon van de gemeente onder de aandacht te brengen. Het is een prachtig bewijs van de kracht van de coöperatieve energiebeweging.

Gratis merkneutrale communicatietoolkit

De Noord-Hollandse Energieregio heeft een prachtige campagnetoolkit ontwikkelt om de energietransitie te versnellen. En het is merkneutraal! Dat betekent dat iedereen die vooruit wil met de energietransitie hem kan gebruiken en afzender kan zijn van de campagne: gemeenten, waterschappen, energiecoöperaties, bedrijven, verenigingen, buurtorganisaties, scholen, dorpsbewoners en stedelingen.

De campagne bestaat uit video’s, posters, kant-en-klare social posts, blogartikelen en handige tools als een leidraad voor een speech en een voorbeeld communicatieplanning. De kit is onderverdeeld in 3 pakketten met diverse materialen. Het staat je vrij te delen wat je meest inspireert of het beste aansluit bij jouw doelen.