Kennisbank

Kennisacademie

De coöperatieve beweging ontwikkelt zich razendsnel. De landelijke koepel verzamelt de kennis en ervaring die daaruit ontstaat in de online, gratis toegankelijke Academie. Daar vind je informatie voor burgerinitiatieven, overheden en andere partners in de energietransitie.

Kennis & bijeenkomsten

Kennisbijeenkomsten

Hoe organiseer je een warmteproject?

,
Onderzoeksrapport governance warmteproject Vruchtenbuurt Den Haag Warm in de Wijk

Haalbaarheidsonderzoek aquathermie Vlietpoort

,
Haalbaarheidsonderzoek Vlietpoort Leiden naar aquathermie

Terugblik workshop Belangenbehartiging

,
Presentaties van de workshop Belangenbehartiging voor coöperaties door Energie Samen Zuid-Holland

Inspiratie

Deltawind droomt van een sociaal en groen Goeree-Overflakkee

, ,
Deltawind is dankzij tal van succesvolle projecten een rolmodel voor veel energiecoöperaties. Interview met Monique Sweep.

22 coöperatieve zonnedaken; hoe doen ze dat daar?

, ,
5 adviezen voor coöperatieve zonnedaken van energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk

Net zo succesvol worden als Gebiedscoöperatie Nieuwkoop

,
GC Nieuwkoop is een voorbeeld van een succesvolle energiecoöperatie met innovatieve projecten. Interview met voorzitter Jan Dirven.

Energie Samen

De website van de landelijke koepelorganisatie van Energie Samen biedt een schat aan informatie over alles wat met energiecoöperaties te maken heeft. Je vindt hier handige filmpjes, folders, FAQ’s en antwoorden op jouw vragen.

Lokale Energie Monitor (LEM) Zuid-Holland

Hier vind je alle relevante feiten en cijfers over de (bijna 100!) energiecoöperaties in jouw buurt (met 15.500 leden!) en kun je zien wat we met zijn allen bereiken op het gebied van wind, zon, warmte en besparing.
Gebruik deze informatie bijvoorbeeld om te zien bij welke collega-coöperaties je kunt aankloppen voor advies en ervaringen. Maar ook om bij je contactpersoon van de gemeente onder de aandacht te brengen. Het is een prachtig bewijs van de kracht van de coöperatieve energiebeweging.

Gratis merkneutrale communicatietoolkit

De Noord-Hollandse Energieregio heeft een prachtige campagnetoolkit ontwikkeld om de energietransitie te versnellen. En het is merkneutraal! Dat betekent dat iedereen die vooruit wil met de energietransitie hem kan gebruiken en afzender kan zijn van de campagne: gemeenten, waterschappen, energiecoöperaties, bedrijven, verenigingen, buurtorganisaties, scholen, dorpsbewoners en stedelingen.

De campagne bestaat uit video’s, posters, kant-en-klare social posts, blogartikelen en handige tools als een leidraad voor een speech en een voorbeeld communicatieplanning. De kit is onderverdeeld in 3 pakketten met diverse materialen. Het staat je vrij te delen wat je meest inspireert of het beste aansluit bij jouw doelen.