Wassenaarse Energie Coöperatie legt 582 panelen met Realisatiefonds

In hun zoektocht naar externe financiering kwam de Wassenaarse Energie Coöperatie uit bij het Realisatiefonds. Met een lening van het Realisatiefonds legden ze een schooldak vol zonnepanelen.

Energie Samen hoorde dat relatief kleine energieprojecten nergens terecht konden voor financiering. Alle projecten onder de één miljoen euro konden niet bij banken terecht en andere interessante financieringsoplossingen werden ook niet geboden. Energie Samen is er om knelpunten van energiecoöperaties weg te nemen. Daarom hebben wij samen met Rabobank, Triodos en ASN en SVn het Realisatiefonds opgezet.

Edward Verschoor van de Wassenaarse Energie Coöperatie: “Met een lening van het Realisatiefonds hebben we 582 zonnepanelen op het dak kunnen leggen van het Adelbert College, een middelbare school in Wassenaar. De school doet zelf al mee met de Schooldakrevolutie, een landelijk initiatief om lege schooldaken vol te leggen met zonnepanelen. Een deel van het dak was dus al bedekt. Wij konden de rest benutten.”

Wat is het Realisatiefonds?

Het Realisatiefonds is een gezamenlijk fonds van Energie Samen, SVn, ASN, Triodos en Rabobank voor de financiering van energieprojecten met zon en wind, voor lokale energiecoöperaties, speciaal voor leningen die niet in aanmerking komen voor zakelijke financiering. Zelfs voor hele kleine leningen kan er een beroep worden gedaan op het Realisatiefonds. Vanaf € 30.000,- tot 1 miljoen Euro kan er een lening worden afgesloten.

Meer informatie?

  Lees het hier op de website van Energie Samen.