Hoe kun je met bewoners je wijk verduurzamen? Zo pakt Duursaam Benoordenhout het aan

In de tweede aflevering van podcast De Achtertuin van de Provincie Zuid-Holland online gekomen. In deze aflevering neemt Evert Holthoon van stichting Duursaam Benoordenhout ons mee in het traject dat deze Haagse wijk door loopt om hun buurt te verduurzamen.

5e netwerkbijeenkomst warmte Zuid-Holland

,
Restwarmte uit Rijnmondse industrie. Hoge temperatuurwarmte. De warmterotonde. WarmtelinQ. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen om duizenden huizen in Rotterdam, Delft, Rijswijk, Den Haag, Leiden van het gas af te krijgen met restwarmte uit de Rotterdamse haven.

Gezocht: warmte-initiatieven voor onderzoek (vergoeding beschikbaar)

Wat doen bewonersinitiatieven in de warmtetransitie, en hoe leidt dat tot de (tussen)resultaten die ze behalen? Platform31 start dit jaar een onderzoek en zoekt daarvoor acht initiatieven die mee willen werken.

Onderzoekers geven alle Nederlanders de kans om mee te denken over klimaatbeleid

Windmolens op land, verhogen van de gasprijs of toch een vleesbelasting? Wat denkt de Nederlandse samenleving over het Nederlandse klimaatbeleid? Onderzoekers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht stellen via een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) duizenden Nederlanders in staat om hierover mee te denken.
Energie Samen

Ontwikkelfonds energiecoöperaties van start

Op 1 maart 2021 is het nieuwe Ontwikkelfonds voor energiecoöperaties opengesteld.Dat is goed nieuws voor energiecoöperaties. Met het Ontwikkelfonds wordt een deel van de aanloopkosten voor coöperatieve lokale duurzame energieprojecten; wind- en (grotere) zonprojecten voorgefinancierd.

RES Talk #lokaaleigendom 10 maart

Het streven naar 50% lokaal eigendom is een belangrijk resultaat van het Klimaatakkoord. De omgeving laten meebeslissen en meeprofiteren van grootschalige opwekprojecten vergroot het draagvlak en maakt lokale gemeenschappen sterker.

Uitnodiging RES Talk #betaalbarewarmte in Zuid-Holland 3 maart

Hoe kiest u de juiste duurzame warmtebron om woonwijken in uw regio of gemeente duurzaam te verwarmen? En wat betekent dat eigenlijk; ‘betaalbare warmte’? Deze vragen staan centraal tijdens de RES talk op woensdagavond 3 maart van 19.30 – 20.30 uur.

Website Energie Samen Zuid-Holland

Een website voor en over Zuid-Hollandse energiecoöperaties en - initiatieven: in maart 2021 is de eerste versie openbaar. De website is bedoeld voor lokale coöperaties in onze provincie. En voor gemeenten en andere partijen die samenwerken met de coöperaties. 

Lokale Energie Monitor 2020: Impact energiecoöperaties neemt komende jaren flink toe

De nieuwe Lokale Energie Monitor van HIER opgewekt is openbaar. De 623 energiecoöperaties die ons land inmiddels rijk is, drukken een steeds grotere stempel op de energietransitie.