Home Events Aan de slag met mini-warmtenetten
Green Village Delft

Aan de slag met mini-warmtenetten

Dit evenement is al geweest. Heb je het gemist of ben je benieuwd naar de bijeenkomst? Klik dan op deze link. Hier vindt je het verslag en de presentaties die zijn gegeven.

Denkt jouw energie-initiatief of gemeente ook na over de warmtetransitie in de wijk? Kom dan naar onze kennisbijeenkomst over mini-warmtenetten, een kansrijk alternatief voor individuele warmtepompen aan de ene en een grootschalig warmtenet aan de andere kant. In een middag praten we je bij over de actuele ontwikkelingen rond deze nieuwe warmte-optie voor eigenaar-bewoners. Je gaat weg met een goed overzicht van de (on)mogelijkheden van kleinschalige collectieve oplossingen (tot circa 100 woningen).

Datum: donderdag 25 mei
Tijd: 13.30-17.30 uur, inloop vanaf 13 uur
Locatie: The Green Village, Van den Broekweg 4, Delft.

Meteen aanmelden

Programma
We vroegen specialisten en mensen uit de praktijk om hun kennis en ervaringen te delen:

  • Onderzoeker Anne Marieke Schwencke schetst de kaders van klein-collectieve oplossingen. Waar hebben we het precies over? En waarom hebben we ze nodig?
  • Niels Rood (TKI Urban Energy) geeft een stand van zaken: wat zijn de technisch-economische ontwikkelingen?
  • Gerbert Hengelaar (Next2Company) gaat in op de organisatorische kanten van mini-netten: welke kansen liggen er voor buurtinitiatieven?
  • Olaf Heinen (coöperatie 50 tinten Groen Assendorp, Zwolle) vertelt als ervaringsdeskundige over het opstellen van een buurtplan: hoe krijg je je wijk mee?
  • Michelle de Rijke geeft een update over de warmtewet en schetst de ruimte voor mini-netten binnen de regelgeving.

Ook hebben we nieuwsblokken over recente projecten, onder andere in Rotterdam, en presenteren we ons nieuwe initiatief De Warmteversnellers, een kans om jouw warmteproject vleugels te geven. We eindigen met een paneldiscussie en een netwerkborrel.

De bijeenkomst is bedoeld voor energie-initiatieven, energiecoöperaties en gemeenteambtenaren die nadenken over of al werken aan de warmtetransitie in de wijk. Is deze bijeenkomst interessant voor iemand uit je netwerk? Stuur deze uitnodiging dan gerust door.

Datum

25-05-2023
Expired!

Tijd

13:30 - 17:30

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 25-05-2023
  • Time: 07:30 - 11:30

Locatie

Green Village
Delft, Zuid-Holland
Website
https://thegreenvillage.org/
Categorie
Energie Samen Zuid-Holland

Organisator

Energie Samen Zuid-Holland
Email
info@energiesamenzuidholland.nl
Website
https://www.energiesamenzuidholland.nl/