Coöperatief warmtenet in Wageningen gaat door, mét huurders

,

Goed nieuws voor coöperatie WOW in Wageningen! Huurders van de Woningstichting in de Benedenbuurt krijgen in 2025 een aansluiting op het warmtenet dat daar wordt ontwikkeld. Zo kunnen alle buurtbewoners – woningeigenaren én huurders – profiteren van duurzaam opgewerkte warmte. De Woningstichting en warmtebedrijf WOW gaan hierin nu officieel samenwerken. Het is een belangrijke stap voor het project. Er doen nu voldoende huizen mee om het warmtenet te kunnen aanleggen.

Bewonerscoöperatie WOW, de gemeente en warmteleverancier Kelvin zijn samen eigenaar van het warmtenet. Alle bewoners die klant worden, worden lid van de coöperatie. Zo wordt het warmtenet van iedereen.

Het warmtenet komt in de Benedenbuurt, een jaren 50-wijk in het oosten van de stad Wageningen met 108 koopappartementen, 167 huurwoningen en 183 eengezinswoningen, vooral twee-onder-een kap. Het warmtenet komt in het gebied tussen de Diedenweg, Geertjesweg, Postjesweg en Ritzema Bosweg. De warmte zal worden opgewekt in een voormalige korfballocatie. Daar haalt een grote warmtepomp warmte uit de omgevingslucht. Een leidingstelsel transporteert water van ‘s zomers 60 graden en ‘s winters 70 graden naar de woningen.

Het warmtenet werd in 2018 geselecteerd als een van de 27 Nederlandse ‘Proeftuinen Aardgasvrije Wijken’ (PAW) en is een van de koplopers binnen de groep van 66 wijken. De planning is dat de aanleg van het netwerk start in 2024, tegelijkertijd met de vervanging van de riolering.
Meer over het warmtenet: www.warmtebedrijfwow.nl