Doe met je coöperatie mee aan de Zet ‘m op 60-campagne

In de tweede helft van februari – het staartje van het stookseizoen – gaat Urgenda in het hele land zoveel mogelijk ketels op 60 proberen te krijgen. Bij deze actie is jouw hulp namens je energiecoöperatie hard nodig! Ook maak je kans om 2.500 euro te winnen als je meedoet.

Wat gaat er gebeuren?

Met zoveel mogelijk energiecoöperaties (60 of meer) samen stuurt Urgenda landelijk en lokaal berichten uit dat mensen hun cv-ketel op 60 zouden moeten zetten.

Al tientallen energiecoöperaties hebben zich aangemeld om in hun regio actief te zijn in de periode van 22 februari tot 15 maart. Zij gaan flyeren, de lokale pers inschakelen, een advertentie in het lokale krantje plaatsen, interviews doen met de regionale omroep… In de Gooise Meren hangen zelfs abri’s met de campagne!

Hoe kun jij meedoen?

Maak zoveel mogelijk tamtam met je energiecoöperatie voor Zet ‘m op 60. Urgenda maakt het je makkelijk! Met bijvoorbeeld…

  • eigen campagne-URL voor je coöperatie (www.zetmop60.nl/naamcooperatie).
  • Kant-en-klare flyers om bij Urgenda te bestellen,
  • Nieuwsartikel dat je zo kunt plaatsen in je nieuwsbrief
  • Social media posts die je kunt (door)plaatsen in je social media
  • Radiospotjes (15 en 20 seconden) met een begeleidende tekst die je naar je lokale radio-omroep kunt sturen
  • Concept persbericht dat je zelf of met ons samen kunt aanpassen

We vragen je om in ieder geval om in ieder geval het nieuwsartikel te plaatsen, en zoveel mogelijk te posten op jullie social media!

Daarnaast kun je dus nadenken of je een lokale bekendheid (artiest, bestuurder, etc.) kunt benaderen om mee te doen met de actie, en dit aan de lokale media laten weten.

Tevens is er (bescheiden) budget beschikbaar om de flyers te verspreiden met de lokale media, of om een aantal radiospots in te kopen. Flyers maken we graag voor je op maat, stuur ons daarvoor het logo van je coöperatie toe in drukwerkformaat / hoge resolutie.

Doe mee en win

We meten hoeveel mensen hun ketel op 60 zetten via jouw eigen actie-URL (www.zetmop60.nl/jouwcooperatie). Zodra je er 60 voor elkaar hebt gekregen, maak je kans op een geldprijs van maar liefst 2.500 euro voor jouw energiecoöperatie!

Laat snel mogelijk weten of je aan de campagne meedoet, door een mail te sturen naar: Symon.Miedema@urgenda.nl.

Vervolgens stuurt Urgenda je het actiepakket digitaal toe, met daarin alle communicatiemiddelen netjes op een rij én je actie-URL. Stuur alvast je logo toe, voor in de actie URL en eventueel voor de flyers. Graag in hoge resolutie, liefst een .EPS of .AI bestand.

Urgenda hoopt snel van je te horen. Zet ‘m op!