Onderzoekers geven alle Nederlanders de kans om mee te denken over klimaatbeleid

5 maart starten TU Delft en Universiteit Utrecht een landelijke online raadpleging

Windmolens op land, verhogen van de gasprijs of toch een vleesbelasting? Wat denkt de Nederlandse samenleving over het Nederlandse klimaatbeleid? Onderzoekers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht stellen via een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) duizenden Nederlanders in staat om hierover mee te denken. Vanaf 5 maart kan iedereen van 18 jaar en ouder zijn/haar voorkeuren kenbaar maken.

Vanaf vrijdag 5 maart kun u vanaf deze pagina meedoen aan de raadpleging.

Let op! Deelnemen is alleen mogelijk via een desktop of laptop. Uit eerdere raadplegingen is gebleken dat deelnemers het onwenselijk vinden om raadplegingen die meer dan 20 minuten duren vanaf een smartphone in te vullen. Daarom is deze raadpleging niet toegankelijk vanaf een smartphone.

Deelnemers besteden gemiddeld 20 tot 30 minuten aan het geven van een advies.
Hier vindt u een animatie over de raadpleging die deelnemers te zien krijgen voordat ze hun advies geven:

Over dit onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door wetenschappers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht in samenwerking met Populytics (een startup van de TU Delft). Het onderzoek wordt betaald door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De uitkomsten worden gedeeld met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het Voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord. Begin april overhandigen de onderzoekers de resultaten, zodat zij gebruikt kunnen worden voor de formatie van de nieuwe regering. De wetenschappers hebben geen financiering gekregen van deze overheidsorganen.

Bron: TU Delft