Hackaton: werk mee aan een nieuw energiesysteem

Concreet bijdragen aan oplossingen voor het nieuwe energiesysteem? Doe mee met Transform.Hackathon: een meeslepende ervaring en het grootste event op systeeminnovatie in de Nederlandse energiesector. En jij kunt daaraan bijdragen!

Energie Samen roept energiecoöperaties op om zich aan te melden om van 31 oktober tot en met 2 november samen met meer dan 200 ontwerpers, beleidsmakers, hackers, kunstenaars en pioniers de uitdaging aan te gaan en concrete oplossingen bedenken voor het bouwen van een nieuw energiesysteem. Locatie: Fort Voordorp, Utrecht.

We nodigen jullie uit om deel te nemen aan Transform.Hackathon en bij te dragen aan de innovatie die nodig is. Dit kan als individuele deelnemer of als team aangevuld met bijvoorbeeld mensen uit bedrijven, kennisinstellingen, RES-coordinatoren, collega’s en ambtenaren/bestuurders uit de regio. Je kunt je nu aanmelden voor deelname aan Transform.Hackathon. Alle informatie over het wat, waarom en hoe van Transform.Hackathon vind je op www.transformhackathon.eu.

Siward Zomer van Energie Samen roept in dit filmpje op om je aan te melden: “Burgers gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. We hopen dat er niet alleen pure energie-experts op de hackaton afkomen. Het feit dat je een bewoner bent en in een bepaalde omgeving werkt en betrokken wilt worden bij wat er in jouw omgeving gaat veranderen maakt jou een expert, dus zorg dat je erbij bent!”

Samen met de NVDE en Essent is Energie Samen ‘owner’ van de challenge Value (waarde) – Increasing value through selling less. Hoe gaan we nieuwe waardemodellen ontwikkelen die lokale uitwisseling van energie simpel, effectief en toepasbaar maakt, zodat iedereen kan meedoen en bijdragen aan de transitie? Denk mee, doe mee en verander mee! Op de website van Transform.Hackaton vind je de andere uitdagingen.

We kunnen onze huidige problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat ze gecreëerd heeft. Daarom moeten we nieuwe modellen ontwikkelen die de oude kunnen vervangen. Dat vraagt om een open mindset die innovatie mogelijk maakt en die nieuwe verbindingen kan leggen tussen kennisgebieden, competenties, innovaties en ideeën. Alleen zo komen we tot doorbraken en krijgen we de transformatie die nodig is.

Het Nationaal Programma RES en Unify.energy organiseren Transform.Hackaton in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Kijk hier naar de Cinematic trailer transform Imagine.
Voor de noordelijke provincies is er op 11 oktober nog een meetup over de Hackaton in Assen. Dit is de laatste meetup, de andere zijn al geweest.