Home Webinar ‘Participatie en communicatie in de warmtetransitie’

Webinar ‘Participatie en communicatie in de warmtetransitie’

De provincie Zuid-Holland organiseert een webinar over het belang van participatie en communicatie in de warmtetransitie. Dit webinar – dat zich richt op zowel de projectleiders als de communicatieadviseurs in de warmtetransitie – is de introductie voor een aantal (fysieke) masterclasses.

De provincie Zuid-Holland werkt aan de ontwikkeling van een regionale kennis- en leeromgeving voor gemeenten die zich geplaatst zien voor de uitrol van de Transitievisie Warmte. De uitvoering van deze TVW’s leidt tot vraagstukken die heel vaak op het terrein van communicatie en participatie liggen. Dit is dan ook het eerste thema waarmee we binnen de regionale ondersteuningsstructuur aan de slag gaan.

Het webinar is een introductie waarin we het strategisch kader voor participatie en communicatie wordt toegelicht. De masterclasses die volgen geven handvatten voor de participatie- en communicatiestrategie en de aanpak in de wijk. Het webinar kent de volgende opbouw:

  • De samenhang tussen inhoud – besluitvorming & planning – communicatie & participatie.
  • Verdieping op de drie elementen zoals hierboven genoemd.
  • Extra aandacht voor communicatie & participatie in relatie tot de positie van de bewoner.
  • De verschillende onderdelen die zich voor participatie lenen en de niveaus daarin.
  • De rol van de communicatie- en participatieadviseur binnen het project.

Aanmelden: u kunt zich aanmelden door op deze link te klikken. Vervolgens ontvangt u de registratiebevestiging met daarin de link naar het webinar in MS Teams.

Wij verzoeken u deze uitnodiging door te sturen naar uw communicatieadviseur, deze is ook welkom.

Het webinar en de masterclasses worden verzorgd door Joke Dijkstra en Danielle Driessen. Zij zijn beiden ervaren adviseurs op het gebied van participatie en communicatie in de warmtetransitie en werk(t)en voor verschillende gemeenten. We hopen dat u meedoet en dat we samen komen tot een versnelling van de warmtetransitie.

Aanmelden via deze link

Datum

16-02-2023
Expired!

Tijd

10:30 - 12:00

Locatie

Online
Categorie
Provincie Zuid-Holland

Organisator

Provincie Zuid-Holland
Website
https://www.zuid-holland.nl/