Home Waarom bewoners­initiatie­ven doorslag­gevend zijn voor het succes van warmte­netten

Waarom bewoners­initiatie­ven doorslag­gevend zijn voor het succes van warmte­netten

Ja! Doe mij maar zo’n warmtenet
Waarom bewonersinitiatieven doorslaggevend zijn voor het succes van warmtenetten.
Hoe betrek je bewoners en woningeigenaren bij de schaalbare wijkaanpak? Een cruciale vraag, want een deel van de maatregelen vindt plaats in de woningen en daar zijn woningeigenaren de baas. Klimaatstichting HIER ziet dat bewonersinitiatieven helpen bij het creëren van draagvlak bij woningeigenaren. Ook bij de, voor bewoners ‘onpopulaire’, warmtenetten. Een oplossing die ongeveer de helft van de gemeenten met PAW-subsidie kiest.

Bewonersinitiatieven kunnen (samen met gemeenten) de rest van de wijk enthousiasmeren voor de warmtetransitie. Wel zien we belangrijke knelpunten, onder andere op het gebied van professionalisering, projectfinanciering en financiering van individuele woningmaatregelen. Waar staan we? Wat is extra nodig voor realisatie en opschaling? In deze sessie doen we een aantal concrete voorstellen, waaronder een participatiemeting en een vouchersysteem. We starten een politieke discussie over deze voorstellen.

Lees meer over de participatiemeting en het vouchersysteem
HIER heeft de voorstellen die in de sessie behandeld worden zijn ook verwerkt in een reflectie op het besluitvormingsproces bij de wijkaanpak aardgasvrij. Daar staat ook meer informatie over de voorstellen die in de sessie niet aan bod komen. Je vindt de reflectie hier.

Datum

11-03-2021
Expired!

Tijd

15:00 - 18:00

Meer info

Read More

Locatie

Online
Categorie
HIER opgewerkt

Organisator

HIER opgewerkt
Telefoon
+31 30 711 64 00
Email
info@hieropgewekt.nl
Read More