Home Vrouwen in de (coöperatieve) energietransitie
Vrouwen in de energietransitie

Vrouwen in de (coöperatieve) energietransitie

In het kader van de Internationale Vrouwenmaand (Women’s March) organiseren Energie Samen Zuid-Holland en 75inQ, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, op vrijdag 24 maart een bijeenkomst over vrouwen in de (coöperatieve) energietransitie.

Het uitgangspunt van de bijeenkomst is dat energiecoöperaties effectiever kunnen zijn als ze werken vanuit verschillende perspectieven. We zoeken antwoord op de vraag hoe we kunnen komen tot een bredere en meer diverse aanpak die meer mensen aanspreekt en ook meer mensen de gelegenheid biedt om mee te doen met en te profiteren van de energietransitie.

We hebben Ehssane Gounou, director zakelijk bij Greenchoice, uitgenodigd om te vertellen over haar persoonlijke ervaringen in het werkveld.

Irene Bronsvoort van Universiteit Utrecht deelt recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar citizen engagement.

Siward Zomer, coöperatief directeur van Energie Samen (de landelijke koepel van energiecoöperaties) licht het genderbeleid van de organisatie toe en heeft advies voor energiecoöperaties.

75inQ introduceert het Executive Board Game Gender & Energy, een door hen ontwikkelde serious game. En uiteraard is er volop gelegenheid om te netwerken.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich afvraagt waar toch die vrouwen in de energietransitie zijn. Maar ook voor bestuurders van energiecoöperaties die beseffen dat ze in hun huidige samenstelling geen afspiegeling zijn van de maatschappij en daar verandering in willen aanbrengen.

Datum: vrijdag 24 maart
Tijd: 16.00 -18.30 uur
Locatie: Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag

Meer informatie over de inhoud van de bijeenkomst volgt nog. Je kunt je alvast aanmelden via deze link.

Datum

24-03-2023
Expired!

Tijd

16:00 - 18:30

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland
Categorie
Energie Samen Zuid-Holland

Organisator

Energie Samen Zuid-Holland
Email
info@energiesamenzuidholland.nl
Website
https://www.energiesamenzuidholland.nl/

Andere organisator(s)

Provincie Zuid-Holland
Provincie Zuid-Holland
Website
https://www.zuid-holland.nl/