Home Events Vinden en binden van energiecoaches: verplaatst naar september
Energiecoach Michiel Molevelt (r) en bewoner Floris Dekker

Vinden en binden van energiecoaches: verplaatst naar september

Let op: deze bijeenkomst wordt verplaatst naar eind september. Je ontvangt hiervoor een nieuwe uitnodiging.

Energiecoaches zorgen voor versnelling van energiebesparing en verduurzaming. Met de energieprijzen stijgen ook de aanvragen voor een energiecoach. Coöperaties worden overspoeld door verzoeken van wijkbewoners. Dat vraagt nogal wat van je energiecoaches. Hoe vind je versterking voor je team en hoe houd je mensen gemotiveerd en enthousiast?
Energie Samen Zuid-Holland nodigt je van harte uit voor een bijeenkomst waarin alle aspecten van het werken met energiecoaches aan de orde komen.

  • Werken met energiecoaches: Coöperatie Hoom, landelijk opleider van energiecoaches, vertelt meer over o.a. de benodigde vaardigheden, certificering, inzet bij energiearmoede en energieklussers.
  • Energiecoaches werven en behouden: we delen praktijkervaringen van het Rotterdamse Milieucentrum, dat al sinds 2010 milieucoaches werft.
  • Vrijwilligerswerk versus betaald werk: hoe ga je om met vergoedingen en verzekeringen en met de verschillende vormen van (betaalde of vrijwillige) ondersteuning bij verduurzaming.
  • Een gecoördineerde aanpak met continuïteit. Ervaringen van Haagse initiatieven die de Haagse Energiebesparingsaanpak (HEBA) hanteren en daarmee een professionele, gestructureerde werkwijze hebben ontwikkeld.

De bijeenkomst is bedoeld voor lokale initiatieven en gemeenten die al werken met energiecoaches of hiermee willen starten. Ken je mensen uit je netwerk voor wie deze bijeenkomst relevant is, stuur ‘m dan vooral door.

Datum: eind september (datum volgt)
Tijd: 14-17 uur
Locatie: KD Lab, Schieweg 15 a, Delft

AANMELDEN

Datum

23-06-2022
Expired!

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

Energie Samen Zuid-Holland
Kabeldistrict, Schieweg 15a, Delft
Website
https://www.energiesamenzuidholland.nl
Categorie