Home Events Vinden en binden van Energiecoaches

Vinden en binden van Energiecoaches

Energiecoaches zorgen voor versnelling van energiebesparing en verduurzaming. Met de energieprijzen stijgen ook de aanvragen voor een energiecoach. Coöperaties worden overspoeld door verzoeken van wijkbewoners. Dat vraagt nogal wat van je energiecoaches. Hoe vind je versterking voor je team en hoe houd je mensen gemotiveerd en enthousiast?
Energie Samen Zuid-Holland nodigt je van harte uit voor een bijeenkomst waarin alle aspecten van het werken met energiecoaches aan de orde komen, zodat je voorbereid aan de slag kunt of je aanpak kunt aanscherpen. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

De bijeenkomst is bedoeld voor lokale initiatieven en gemeenten die al werken met energiecoaches of hiermee willen starten. Ken je mensen uit je netwerk voor wie deze bijeenkomst relevant is, stuur ‘m dan vooral door.

Datum: dinsdag 20 december
Tijd: 16.30-20.00 uur, inloop vanaf 16 uur
Locatie: KD Lab, Schieweg 15 a, Delft

AANMELDEN

Programma
16.00 u: Inloop met koffie en thee
16.30 u: Welkom door Arthur Hilgersom, coördinator Besparing
16.40 u: Een gecoördineerde aanpak met continuïteit. Agnès Denie van Drechtse Energie geeft een presentatie over de gestructureerde aanpak in Dordrecht, waarin aandacht is voor werven, binden, boeien en belonen van de vrijwilligers.
17.20 u: Organisatie en vaardigheden. Hank Ort van team Hoom/Energie Samen, landelijk opleider van energiecoaches, vertelt over o.a. de benodigde vaardigheden, certificering, inzet bij energiearmoede en energieklussers. Ook komt aan de orde hoe je (ook als gemeente) initiatiefgroepen rondom energiebesparing organiseert.
18.00 u: Maaltijd
18.45 u: Werken met energiecoaches. Erik Carton (TNO) zal – ter inspiratie van hoe kennisuitwisseling voor energiecoaches kan bijdragen aan teamvorming – vertellen hoe met isolerende glasfolie direct komende winter energie bespaard kan worden. We gaan ook zelf aan de slag met folie en föhn, zodat je dit aan anderen kunt uitleggen.
20.00 u: Afsluiting en napraten

AANMELDEN

Datum

20-12-2022
Expired!

Tijd

16:30 - 20:00

Locatie

KDLab
Schieweg 15A Delft
Categorie
Energie Samen Zuid-Holland

Organisator

Energie Samen Zuid-Holland
Email
info@energiesamenzuidholland.nl
Website
https://www.energiesamenzuidholland.nl/