Home Onderweg naar aardgasvrij wonen

Onderweg naar aardgasvrij wonen

In deze training leer je hoe je je als buurt kunt voorbereiden op aardgasvrij wonen en mogelijk een warmteproject. Na de drie interactieve bijeenkomsten weet je hoe je kunt beginnen en heb je een plan van aanpak gemaakt waarmee je aan de slag kunt.

Inhoud

Het doel is om bewoners klaar te stomen voor eigen initiatief en een zelf organiserende rol in de warmtetransitie in je eigen buurt. In de eerste bijeenkomst gaan we in op het buurtproces en je positie als bewonersinitiatief. De tweede bijeenkomst gaat over bewonersparticipatie en het organiseren van je buurt. In de derde sessie gaan we aan de slag met jouw ambitie voor de buurt en het maken van een plan van aanpak.

Deze training lijkt daarmee op onze buurtbegeleiderstraining maar is minder uitgebreid. In die training hebben we ook aandacht hebben voor het maken van een buurtenergieplan en gaan we dieper in op de samenwerking met de gemeente. Na de zomer organiseren we weer een buurtbegeleiderstraining.

Als je ook wilt leren hoe samen te werken met de gemeente hebben we daarvoor een ander programma, met aandacht voor de transitievisie warmte, de regierollen van de gemeente en het formaliseren van een samenwerking. Deze worden aangekondigd op deze pagina. Als jij je voor deze training opgeeft, zullen we je voor deze extra sessies uitnodigen.

Datum

28-04-2021
Expired!

Tijd

13:30 - 16:30

Meer info

Read More

Locatie

Online
Categorie
Read More