Home De warmterotonde: kansen voor coöperaties en initiatieven

De warmterotonde: kansen voor coöperaties en initiatieven

5e Netwerkbijeenkomst warmte Zuid-Holland
De warmterotonde: kansen voor coöperaties en initiatieven
6 april, 16:00 tot 18:00 uur (online)

 

De warmtetransitie in de stedelijke band van Rotterdam tot Leiden draait voor een belangrijk deel rond het benutten van industriële restwarmte uit het Rotterdamse havengebied. Voor het transport van die warmte wordt een nieuw netwerk aangelegd van Rotterdam, via Delft en Den Haag tot in Leiden. Dit project, ook wel de warmterotonde geheten, leidt tot heftige discussies over het duurzaamheidsgehalte en de betaalbaarheid.

Ook de vraag hoeveel ruimte dit grootschalige project nog biedt aan lokale initiatieven, aan burgers die zelf inhoud willen geven aan hun duurzame warmtevoorziening, verdient veel aandacht.  Op 6 april besteden we uitgebreid aandacht aan deze kwestie. We praten je bij over wat de Warmterotonde nou precies is en wat de stand van zaken in de voorbereidingen is. We gaan in gesprek over de kansen en  mogelijkheden die er liggen om als lokaal initiatief toch je stempel te drukken.

Ben je op een of andere manier betrokken bij, of wordt je geraakt door de Warmterotonde? Ben je geïnteresseerd in de vraag hoe je lokaal initiatief kunt combineren met een top down warmtenet? Reserveer deze tijd in je agenda! Een definitieve uitnodiging volgt.

De eerder aangekondigde sessie waarin we gelegenheid zouden bieden om onderling kennis te delen vervalt helaas, omdat de agenda’s te vol zijn met allerlei relevante bijeenkomsten. We zullen op 6 april wel zorgen dat die gelegenheid er dan is!

 

Meld je aan door te mailen naar: netwerklde.zh@gmail.com.

Datum

06-04-2021
Expired!

Tijd

16:00 - 18:00

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Lerend netwerk Zuid-Holland
Email
info@energiesamenzuidholland.nl