Home Events Meet-up Warmte: het Buurtproces

Meet-up Warmte: het Buurtproces

Meetup warmte – woensdag 11 januari  15.30 – 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig, gebruik deze link om deel te nemen.

Bij ESZH merken we dat in onze provincie steeds meer steeds meer groepjes mensen ervan dromen zich te warmen aan een echt duurzame bron en dit samen zelf op te pakken. Maar hoe pak je dat aan? Het Buurtproces van Energie Samen Buurtwarmte behandelt in 12 stappen de ontwikkeling die een warmteproject doormaakt: van samen een idee oppakken tot en met de exploitatie. In de Kennisacademie die 16 december online komt, worden die stappen uit de doeken gedaan.

Nieuw is de toegang tot een gedetailleerde en voor je eigen initiatief bruikbare uitwerking van stap 1 en stap 2, voorbereiding en coalitie en visievorming in vijftig subthema’s. Thema’s die allemaal belangrijk zijn als basis voor de eigenlijke fysieke ontwikkeling van de collectieve warmte-oplossing in jouw buurt.

Als voorbeeld: in stap 1 zet je allereerst een stevig en divers kernteam op, waarmee je een visie en een afgebakende scope vaststelt, met concrete doelen. Daarmee ga je na het maken van een netwerkscan in de buurt een eerste bewonersavond houden. Op basis van de uitkomsten daarvan neem je contact op met de gemeente. Al deze stappen zijn uitgewerkt door bijdragen van initiatieven en procesbegeleiders die hier veel ervaring mee hebben. Je leest over de verschillende knelpunten die mensen in de modderige praktijk hebben meegemaakt en hoe jij ze zou kunnen voorkomen of overstijgen.

In 2023 gaan de mensen van Energie Samen Buurtwarmte ook stap 3 en 4 uitwerken. Alle coöperaties die een dergelijk traject hebben doorgemaakt zijn meer dan welkom hieraan mee te werken.

Eind januari volgt een warmte meetup over (zeer) kleinschalige warmtenetten. Dan kijken we naar schaalgrootte, scope en welke partners je nodig hebt.

Datum

11-01-2023
Expired!

Tijd

15:30 - 17:00

Locatie

Online
Categorie