Home Uitnodiging Kennis­sessie Warmte: Ben je klaar voor het wijk­uitvoerings­plan?

Uitnodiging Kennis­sessie Warmte: Ben je klaar voor het wijk­uitvoerings­plan?


Uitnodiging online bijeenkomst


Projectbureau Energie Samen Zuid-Holland organiseert een kennisbijeenkomst over de weg naar de WUP’s. De Transitievisies Warmte zijn geschreven. Nu komt er een nieuwe fase: de uitwerking in gedetailleerde wijkuitvoeringsplannen (WUP’s) voor de startwijken in elke gemeente. De betrokkenheid van burgers is een voorwaarde voor het slagen van de WUP’s. Als lokale energiecoöperatie of -initiatief kun je hier een belangrijke rol in spelen. Is jullie initiatief daarop voorbereid?

In deze bijeenkomst krijg je inzicht in de stappen die gemeenten gaan zetten, en in de mogelijkheden die je als bewonersgroep hebt om tijdig aan tafel te komen en je rol in te vullen.

De bijeenkomst is bedoeld voor lokale energiecoöperaties en -initiatieven die zich bezighouden met warmteprojecten. Stuur deze uitnodiging vooral door aan mensen in je netwerk voor wie dit onderwerp relevant is, zoals je contactpersoon bij de gemeente.

Programma

  • Welkom door Menno van der Woude, coördinator projectbureau Energie Samen Zuid-Holland.
  • Van visie naar plan. Introductie door Dirk Jan van ‘t Veer. Dirk Jan ondersteunt vanuit de provincie Zuid-Holland gemeenten bij het opstellen van WUP’s.
  • Yael Aartsma en Dieke Schutjens van Stroomversnelling geven uitleg over het Wijkkompas, een veel door gemeenten gebruikte aanpak om tot een WUP te komen.
  • Tineke Mook, coördinator Warmte Energie Samen Zuid-Holland geeft een vooruitblik op trainingen en programma’s door de Participatiecoalitie, ook over rolneming en begeleiding van initiatieven bij WUP’s.

Er is (ruim de) gelegenheid om tijdens de programmaonderdelen vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Opgeven

Wil je hierbij zijn? Meld je vooraf aan via het formulier (Microsoft Form-formulier). Je kunt op 16 februari inloggen met deze Zoom-link.

Bron foto: pexels.com
Tags:

Datum

16-02-2022
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

Online