Home Events Community of Learning PAW aanvraag

Community of Learning PAW aanvraag

De derde selectieronde voor de proeftuinen aardgasvrije wijken komt in zicht. De PAW subsidie biedt de benodigde financiële ondersteuning om een warmteproject te kunnen realiseren. We gaan met een groep serieuze initiatieven en gemeenteambtenaren aan de slag om hier goed op voor te bereiden. In drie sessie gaan we leren van experts van bijvoorbeeld ECW en BZK, parels en mislukkingen van eerdere aanvragen, de kennis en ervaringen van Buurtwarmte en van elkaar.

Voor wie?

De uitvraag voor de derde selectieronde proeftuinen start naar verwachting op 1 juli 2021 met als indieningsdatum 1 november. In deze ronde zullen de eisen van de vorige keer waarschijnlijk opnieuw terugkomen maar nu met een grote nadruk op de uitvoeringsgereedheid. Heeft jouw initiatief de hoofdlijnen van de warmteoplossing al helder en werken jullie al samen met de gemeente? Dan biedt deze Community of Learning de handvaten om tot een goede aanvraag te komen.

Inhoud

Het programma is opgedeeld in de drie sessies:

De eerste sessie ging over organisatieontwikkeling en de rolverdeling tussen gemeente en initiatief met Roy Blokvoort van het ECW.
Deze tweede sessie bestaat uit twee delen:
Het eerste deel is de informatiebijeenkomst van het Programma Aardgasvrije Wijken over de 3e ronde proeftuinen waarin toelichting wordt gegeven op het proces en de nieuwe inhoudelijke speerpunten van de uitvraag met een thematisch deel waarbij je kan kiezen tussen financiële onderbouwing/technische oplossingen ofwel participatie&communicatie/regie&organisatie/verbinding met andere opgaven.
Aansluitend organiseert Buurtwarmte samen met met Jaap Drooglever van BZK een spreekuur waarin er voldoende tijd is voor bewonersinitiatieven en gemeenteambtenaren die samenwerken met bewonersinitiatieven om specifieke vragen te stellen. Daarnaast bespreken we de voortgang van de voorbereiding op de aanvraag. Let op: je moet je apart aanmelden voor de informatiebijeenkomst en het spreekuur, zie Praktisch informatie.
Na de zomer, als de precieze eisen bekend zijn, gaan we aan de slag met de businesscase met Wouter van den Wildenberg van Fakton.
Mocht jouw aanvraag niet toegekend worden, dan heb je wel een goed plan liggen. Je hebt een kwaliteitsslag gemaakt in je project en je kunt op zoek naar andere financieringsbronnen.

Praktische informatie

Deze tweede sessie vindt plaats op 6 juli 9.30- 14.00 uur en bestaat uit twee onderdelen (let op: apart aanmelden):
De algemene informatiebijeenkomst van PAW van 9:30-12.30 uur. Aanmelden via deze pagina. Wij vragen bewonersinitiatieven om aan te sluiten bij het thema deel participatie&communicatie/regie&organisatie/verbinding met andere opgaven omdat de participatie met bewoners niet op een ander moment terug komt in deze Community of Learning.
Spreekuur voor bewonersinitiatieven en gemeenteambtenaren die samenwerken met bewonersinitiatieven 13.00-14.00 uur. Aanmelden via een mail naar buurtwarmte@energiesamen.nu.
Wij nodigen initiatieven uit om samen met een gemeenteambtenaar aan te sluiten bij deze Community of Learning.
De sessie worden gefaciliteerd door Gerwin Verschuur en Kirsten Notten van Buurtwarmte.
De derde sessie, over de businesscase vindt plaats op 7 september 15.00-17.00 uur.
Achteraf betaal je wat je de serie sessies waard vond. De richtprijs is 500 euro per persoon.

Datum

06-07-2021
Expired!

Tijd

09:30 - 14:00

Local Time

  • Timezone: Europe/Helsinki
  • Date: 06-07-2021
  • Time: 10:30 - 15:00

Meer info

Read More

Locatie

Online
Categorie
Read More