Home Buurt­werk­plaats 2 van 3: democra­tische vernieuwing

Buurt­werk­plaats 2 van 3: democra­tische vernieuwing

Drie webinars, voor alle energiecoöperaties en bewonersgroepen die het warmteproces in hun eigen buurt willen verstevigen.

In 2021 trappen we het jaar af met drie buurtwerkplaatsen, drie digitale bijeenkomsten, over wat er op het spel staat als je plannen in de buurt serieus worden. Bij elke buurtwerkplaats spreken inhoudelijke experts en mensen uit de praktijk die succesvolle pioniers zijn in de heikele kwesties van de warmtetransitie. Daarnaast is er ruimte voor gesprek en het vertalen van de inzichten naar je eigen initiatief. Als jij verder wilt professionaliseren, dan vind je hier inzichten, handvatten en gesprekspartners.

We gaan met elkaar luisteren naar verschillende warmteoplossingen in de eerste webinar. Alliander en Spaargas uit Haarlem delen hun technische modellen. De tweede webinar gaat over democratische vernieuwing en je eigen positie met expert en pionier Marije van den Berg en Overvecht-Noord. En in maart eindigen we met het derde webinar over financieringsvoorwaarden en mogelijkheden met o.a. Wageningen WoW.

Je kunt afzonderlijk aan de buurtwerkplaatsen deelnemen. Maar we raden je natuurlijk aan om bij alle drie mee te doen. Het programma is nog in ontwikkeling. Als het kan, gaan we een bijeenkomst fysiek houden zodat we elkaar ook weer in levende lijve kunnen ontmoeten. Hou de agenda in de gaten voor de laatste wijzigingen. Bij aanmelding ontvang je een zoomlink en eventuele aanpassingen.

Aanmelden: buurtwarmte@energiesamen.nu

Tweede webinar: Democratische vernieuwing en je eigen positie als warmteschap ten opzichte van de gemeenteraad
De samenwerking met de gemeente is cruciaal voor een succesvol buurtwarmteplan en eigen warmtesysteem. We gaan deze keer aan de slag hoe als warmteschap, als gebiedsdemocratie van jouw initiatief, af te stemmen met de representatieve democratie van de gemeenteraad. We verdiepen ons in de democratie in je buurt, waar je met elkaar beslist over een warmtoplossing, zodat je weet hoe dat goed aan te pakken en uit te leggen aan de gemeente.

Marije van den Berg deelt haar expertise over democratische vernieuwing en democratische waarden zodat je weet hoe je tot goede besluiten kunt komen en dat kan verantwoorden. Ad Tournee bewoner van Utrecht en een van de trekkers van Nieuwe Energie aan de Vechtzoom vertelt hoe ze dat hebben aangepakt in Overvecht-Noord.

Aanmelden: buurtwarmte@energiesamen.nu

Datum

10-02-2021
Expired!

Tijd

15:00 - 17:30

Meer info

Read More

Locatie

Online
Categorie
Read More