Home Buurt­werk­plaats 3 van 3: financiering

Buurt­werk­plaats 3 van 3: financiering

Drie webinars, voor alle energiecoöperaties en bewonersgroepen die het warmteproces in hun eigen buurt willen verstevigen.

In 2021 trappen we het jaar af met drie buurtwerkplaatsen, drie digitale bijeenkomsten, over wat er op het spel staat als je plannen in de buurt serieus worden. Bij elke buurtwerkplaats spreken inhoudelijke experts en mensen uit de praktijk die succesvolle pioniers zijn in de heikele kwesties van de warmtetransitie. Daarnaast is er ruimte voor gesprek en het vertalen van de inzichten naar je eigen initiatief. Als jij verder wilt professionaliseren, dan vind je hier inzichten, handvatten en gesprekspartners.

We gaan met elkaar luisteren naar verschillende warmteoplossingen in de eerste webinar. Alliander en Spaargas uit Haarlem delen hun technische modellen. De tweede webinar gaat over democratische vernieuwing en je eigen positie met expert en pionier Marije van den Berg en Overvecht-Noord. En in maart eindigen we met het derde webinar over financieringsvoorwaarden en mogelijkheden met o.a. Wageningen WoW.

Je kunt afzonderlijk aan de buurtwerkplaatsen deelnemen. Maar we raden je natuurlijk aan om bij alle drie mee te doen. Het programma is nog in ontwikkeling. Als het kan, gaan we een bijeenkomst fysiek houden zodat we elkaar ook weer in levende lijve kunnen ontmoeten. Hou de agenda in de gaten voor de laatste wijzigingen. Bij aanmelding ontvang je een zoomlink en eventuele aanpassingen.

Aanmelden: buurtwarmte@energiesamen.nu

Derde webinar: Financieringsvoorwaarden en businesscases
Deze buurtwerkplaats gaat over de financien rondom het buurtwarmteproces en het realiseren van het warmtesysteem. Theo de Bruijn presenteert het rekenmodel van Energie Samen Buurtwarme en deelt de ervaringen uit de Benedenbuurt in Wageningen. Daarnaast duiken we in de denkwereld van banken en andere financiers om te leren welke opgave we hebben voor onze projecten, zowel in de risicovolle voor-financiering en het verwerven van vreemd vermogen. We presenteren de resultaten van het project over financiering van Buurtwarmte met TNO, de Rabobank en de ASNbank.

Wil je alles weten over financieringsvoorwaarden, de risico’s verminderen, businesscases en hoe deze te berekenen? Meld je dan aan voor deze webinar.

Aanmelden: buurtwarmte@energiesamen.nu

Datum

03-03-2021
Expired!

Tijd

15:00 - 17:30

Meer info

Read More

Locatie

Online
Categorie
Read More