Home Businesscase warmteoplossing – Community of Learning PAW aanvraag

Businesscase warmteoplossing – Community of Learning PAW aanvraag

De derde selectieronde voor de proeftuinen aardgasvrije wijken komt in zicht. De PAW subsidie biedt de benodigde financiële ondersteuning om een warmteproject te kunnen realiseren. We gaan met een groep serieuze initiatieven en gemeenteambtenaren aan de slag om hier goed op voor te bereiden. In drie sessie gaan we leren van experts van bijvoorbeeld ECW en BZK, parels en mislukkingen van eerdere aanvragen, de kennis en ervaringen van Buurtwarmte en van elkaar.

Voor wie?

De uitvraag voor de derde selectieronde proeftuinen start naar verwachting op 1 juli 2021 met als indieningsdatum 1 november. In deze ronde zullen de eisen van de vorige keer waarschijnlijk opnieuw terugkomen maar nu met een grote nadruk op de uitvoeringsgereedheid. Heeft jouw initiatief de hoofdlijnen van de warmteoplossing al helder en werken jullie al samen met de gemeente? Dan biedt deze Community of Learning de handvaten om tot een goede aanvraag te komen.

Inhoud

Het programma is opgedeeld in de drie sessies:

De eerste sessie ging over organisatieontwikkeling en de rolverdeling tussen gemeente en initiatief met Roy Blokvoort van het ECW.
De tweede sessie bestaat uit de algemene informatiebijeenkomst van het PAW en een spreekuur met Jaap Drooglever van BZK voor bewonersinitiatieven.
In deze derde sessie gaan we aan de slag met de businesscase met Wouter van den Wildenberg van Fakton.
In elke sessie komt er een inhoudelijke expert aan het woord en besteden we aandacht aan een succesvolle en afgewezen aanvraag. In alle sessies is er veel tijd en aandacht voor jullie vragen en kennisbehoeftes zodat we optimaal van elkaar kunnen leren. Daarnaast maken we koppels zodat jullie elkaar ook buiten de sessies met de verschillende thema’s aan de slag kunnen.

Mocht jouw aanvraag niet toegekend worden, dan heb je wel een goed plan liggen. Je hebt een kwaliteitsslag gemaakt in je project en je kunt op zoek naar andere financieringsbronnen.

Praktische informatie

De sessies zijn online en vinden plaats op 13 april 13.00-15.00 uur (let op: aangepaste tijd), 6 juli 9.30-14.00 uur en 7 september 15.00-17.00 uur.
Wij nodigen initiatieven uit om samen met een gemeenteambtenaar aan te sluiten bij deze Community of Learning.
De sessie worden gefaciliteerd door Gerwin Verschuur en Kirsten Notten van Buurtwarmte.
Achteraf betaal je wat je de serie sessies waard vond. De richtprijs is 500 euro per persoon.
Aanmelden? Stuur een mail naar buurtwarmte@energiesamen.nu Dan nemen wij contact met je op.

Datum

07-09-2021
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

Meer info

Read More

Locatie

Online
Categorie
Read More