Home Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!

Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!

Burgers krijgen van lokale overheden wel vaker de ruimte om met hun collectief (in energie, zorg, voeding, wonen…) te experimenteren en uit te zoeken wat mogelijk is. Inmiddels zijn er in Nederland al zoveel burgercollectieven in zowat alle sectoren, dat we ons kunnen afvragen: is er niet al genoeg geëxperimenteerd? Is het niet tijd dat al dat experimenteren ook eens gaat leiden tot het aanvaarden van deze andere manier van organiseren? Is het geen tijd om de rol die burgers daar vrijwillig in opnemen ook te gaan erkennen als waardevol voor de hele samenleving?

Tijdens de CollectieveKracht-Meeting met als thema “Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!’’ gaan we hier dieper op in, en zwengelen we de dialoog tussen alle betrokken stakeholders verder aan door het uitwisselen van ervaringen, verhalen, inzichten uit praktijk en wetenschap en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Een dag die burgercollectieven en overheid samenbrengt door middel van inspirerende verhalen, presentaties en dialogen, georganiseerd door kennisplatform Collectieve Kracht.

Meer informatie en aanmelden.

Datum

16-06-2023
Expired!

Tijd

11:30 - 18:30

Locatie

Park Theater Eindhoven
Elzentlaan 5615 CN Eindhoven

Organisator

Collectieve Kracht