Campagne: Help elkaar energiebesparend de winter door

Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer mensen moeite om hun energierekening te betalen en dan moet de winter nog beginnen. We willen elkaar helpen in deze bijzondere tijd. Daarom bereiden om | nieuwe energie, Energie Samen, Deltawind en Hoom een campagne voor.  Lokale energiecoöperaties in Nederland zijn de spil in deze campagne. We willen jullie daarom oproepen om aan te haken en dit samen met ons tot een succes te maken.

Doe je mee? Hieronder vind je meer informatie. Op woensdag 5 oktober, 20.00 uur is er een Zoommeeting via deze link. Hier nemen we alles door en beantwoorden we jullie vragen.

Hoe ziet de campagne eruit?
Op één dag organiseren wij met de energiecoöperaties door heel het land lokale bijeenkomsten om te helpen bij energiebesparing. Iedere coöperatie nodigt zelf mensen uit (vrienden, buren) voor een sessie waarin deelnemers handvatten krijgen om te besparen. Door dit leuk en laagdrempelig te houden willen we een sneeuwbaleffect creëren. De tegenprestatie die wij van deelnemers vragen is dat zij ook minimaal 2 anderen helpen om hun energieverbruik te verlagen; zij ook weer, en zo verder. Iedereen kan meedoen, dus niet alleen leden van coöperaties.

Jullie hulp is hierbij hard nodig
Het idee is om op hetzelfde moment op een nader te bepalen datum en tijdstip in november/december overal in het land aan de slag te zijn. We vragen jullie in je eigen omgeving een (of meerdere) bijeenkomst(en) te organiseren. Dan starten we nationaal met een centrale online kick-off. Het vervolg van de middag gaat niet centraal.

Wat regelen wij?
Wij leveren jullie al het materiaal om het verhaal goed over te brengen, zodat jullie kunnen meedoen zonder veel inhoudelijk voorbereiding.  Hierbij moet je denken aan flyers, filmpjes, website, etc. om de bespaarmogelijkheden te ontdekken. Op deze manier is het voor iedereen gemakkelijk en leuk om zelf en met buren/bekenden aan de slag te gaan. Daarnaast ondersteunen wij met de landelijke kick-off en zorgen voor landelijke pers, advertenties en templates voor uitnodigingen e.d.

Wat vragen we aan jullie?
Jullie organiseren de lokale bijeenkomst (locatie, scherm en wifi) en zorgen voor verbinding met lokale partijen. Daarbij is de aanwezigheid van een ervaren energiecoach of -adviseur gewenst. Desgewenst kun je daar je eigen werkwijze en kennis aan koppelen.

Welke actie kun je al ondernemen?
Zijn jullie enthousiast, sluit je dan aan bij de Zoommeeting op woensdag 5 oktober van 20:00 tot 21:00 uur via deze link. Hier nemen we alles door en beantwoorden we jullie vragen.

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast worden als wij en we hopen op jullie deelname, zodat wij met elkaar zoveel mogelijk huishoudens de winter door kunnen helpen.