24 januari: Meetup kleinschalige collectieve warmteoplossingen

De online meetups van Energie Samen Zuid-Holland zijn een laagdrempelige manier om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen met je collega-initiatieven in Zuid-Holland.

Tineke Mook, warmtecoördinator van ESZH, nodigt je uit om deel te nemen aan deze meetup op dinsdag 24 januari vanaf 15.30 uur, over kleinschalige, collectieve warmteoplossingen in bestaande bouw. Wat is er mogelijk wanneer je samen met je straat een duurzame warmteoplossing wilt realiseren.

Mensen van kleinschalige initiatieven in en om Leiden komen bij elkaar in de warmtewerkgroep van Coöperatie Energiek Leiden om uit te zoeken hoe zij samen hun huizen duurzaam kunnen verwarmen. Nu blijken in veel meer straten en buurtjes in Zuid-Holland dezelfde vragen te ontstaan om samen aardgasvrij te worden, bij voorbeeld d.m.v. bodemenergie:

  • welke opties zijn er voor zulke systemen?
  • welke bedrijven bieden systemen aan voor aan collectieven van particuliere eigenaars in de bestaande bouw?
  • waar vind je kennis op allerlei vlakken?

Anne Marieke Schwencke van Energie Samen Zuid-Holland geeft een introductie op de vragen die in het Leidse spelen. Trekkers van het initiatief in de Kruisbes in Leiden sluiten aan, maar ook leden van andere groepen, bijvoorbeeld in Delft en Maassluis. We kijken vooruit naar wat er nodig is om hierin stappen te maken waar iedereen wat aan heeft.

Aanmelden vooraf is niet nodig, je kunt deelnemen met deze link: https://zoom.us/j/96510396233

Vergadering-ID: 965 1039 6233